Fire jenter i solnedgangen

Slutt på diskriminering i spill!

Hei! Som de fleste mest sannsynlig har lagt merke til så er vesentlig flere gutter enn jenter som spiller Mafiaens Hevn. Dette problemet med kjønnsforskjeller ser vi i de fleste spill.

Prosentandelen gutter som spiller spill er vesentlig høyere enn prosentandelen jenter som spiller spill. Ikke nok med det, men gutter som spiller bruker mer tid på å spille sammenlignet med jenter.

Fire jenter på tur

Hva har Mafiaens Hevn med det å gjøre?

Det er mange som har klaget på det og sagt at Mafiaens Hevn er en del av problemet. Et av problemene som har blitt påpekt er at fargen blå blir mye brukt – en farge som tradisjonelt sett blir forbundet med gutter.

Jeg kan personlig innrømme at jeg ikke tenkte over konsekvensene med å lage et blått design til spillet. Dette er noe jeg nå tenker å ordne opp i. Jeg har tatt kontakt med flere design-byrå som med stor entusiasme har sagt seg villige til å være med å fikse dette problemet

Andre problemer som har blitt påpekt er at noen av rankene i spillet har navn som forbindes eller kan forbindes med menn. Dette er også noe vi over tid har tenkt til å rette opp i.

Kjønn er ikke det eneste problemet

Det er personer i de fleste aldersgrupper som spiller Mafiaens Hevn, men vi ønsker at enda flere i forskjellige aldersgrupper skal delta. Det vil derfor bli gjort noen endringer med spillet der vi vil prøve å motivere og belønne minoriteter i spillet mer enn majoriteter.

Et eldre par på kjøkkenet med et glass vin hver.

Vi har i lengre tid eksperimentert med en løsning som egentlig er ganske enkel: Belønning på funksjoner i spillet justeres i forhold til hvor mange med ditt kjønn og din alder det er som spiller.

Noen eksempler:

  • Er du en gutt på 16 – 23 år? Da vil du få veldig lite exp av kriminalitet.
  • Er du derimot en kvinne på 83 – 90 år? Da vil du få vesentlig mer exp.

Dette systemet vil snart være klart. Det eneste som gjenstår er en løsning for verifisering av alder og kjønn.

Etter å ha vært i kontakt med flere leverandører har vi funnet en løsning. Det ser ut til å bli en løsning der en logger inn med BankID for å bekrefte alder og kjønn. Spillere som ikke gjør dette vil alltid få den laveste belønningen.

Vi kommer til å gå aggressivt ut for å fjerne ubalansen i spillerbasen. Etter hvert vil vi gå over til noe mer nøytralt for å forhindre at det blir en overrepresentasjon av eldre og kvinnelige spillere.

Oppdatering 2. april

Endingene så ut til å ha liten effekt. Ting er nå tilbake til slik de var før.


Publisert

i

av