Bilde av noen som tegner et brukergrensesnitt for hånd.

Planlagte endringer

Lurer du på hva som kommer på spillet? Da har du kommet til rett sted. Her har du en oversikt over noen av endringene som er planlagt. Siden vil bli oppdatert fortløpende.

Dagens oppdrag

Status: Ute nå

Dagens oppdrag er flittig brukt av mange og belønningen har vært veldig god siden det ble endret til at folk fikk både penger, forsvar og XP som belønning. Før det så kunne du bare få en av de, og hvilken du fikk var tilfeldig.

Dagens oppdrag fikk for ikke så lenge siden en justering som reduserte mengden XP brukerkontoer med lav rank kunne få, siden XP belønningen var såpass stor at det ikke var unormalt at brukerkontoer til og med hoppet over ranker. Dette er en fortsettelse på de endringene for å gjøre spillet mer progressivt samtidig som det er mer balansert i starten.

Denne endringen vil skalere belønningen basert på to ting: Ranken din og hvor mange dagens oppdrag du har klart på rad(streak). Det vil og bli slik at for hver femte dag så vil du få mulighet til å kunne skippe en dag uten å miste streaken. Disse dagene kan spares opp.

Om dette er en endring som er til fordel for deg kommer helt an på ranken og streaken din. Belønning i forsvar og penger er i snitt lavere enn før, mens belønningen i XP er ca. den samme dersom vi ser på snittet.

Det kan bli gjort noen justeringer senere da streak vil føre til at dagens oppdrag blir brukt på en litt annen måte.

Sommerpasset

Status: Ute nå

Sommerpasset som som gir belønninger gjennom sommeren vil komme tilbake.

Firma

Status: Ute nå

Firma er den beste måten å tjene penger på i spillet, og i stedet for å øke alt annet slik at andre ting og blir brukt så blir firma gjort litt svakere.

En god del av grunnen til at inntekten er så høy på firma i snitt er at spillere som har mye bedriftshemmelighet er langt flinkere til å ta ut penger regelmessig. Antall dager bonus varer blir redusert til 5 dager i stedet for 7 dager, slik at det fortsatt er mulig å ha en høy inntekt, men at det krever litt mer arbeid.

Basert på hvor stor effekten er så kan være det at det blir andre tiltak i stedet senere.

Tobakkfirma

Status: Ute nå

Tobakkfirma var veldig mye brukt før, men bruken har falt ganske mye av. Ett av problemene mange har med tobakkfirma er at pengene kommer en gang i døgnet ved midnatt. Planen er å endre tobakkfirma slik at du kan ta ut fortjenesten når du selv ønsker.

UPDATE: Tobakkfirma er fjernet og veksthuset har tatt over for tobakkfirma.

Oppdrag

Status: Jobbes med

Flere oppdrag er på vei og det er planlagt en større endring på hvordan oppdrag fungerer.

Familie

Status: To-do

Er du en av de som er ganske lei av familier slik de er i dag? Da er dette en god nyhet for deg. Et stort problem i spillet har alltid vært at familier kan samarbeide med andre familier. Når familier samarbeider blir det vanskelig å designe noe som skal oppfordre til konkurranse.

Mafiaens Hevn har en veldig åpen økonomi, så samarbeid vil uansett alltid være mulig. Uansett hva som blir gjort med familier så kan f.eks. familielederen bli drept. I den nye versjonen vil det derfor bli mulig å sette en annen person i familien til å overta familien dersom lederen blir drept. Du skal heller ikke se bort fra at det blir mulig å flytte leder-rollen over på en annen person slik at en drept person kan komme tilbake som leder av samme familie.

Så hva annet blir endret med familier?

Dersom du har spilt aktivt i mange år så husker du kanskje at det var mulig å ta over byer, litt slik som territorium i dag. Den gangen ga byene forskjellige bonuser, som f.eks. sterkere angrep på forsvar.

Planen er å få mer fokus på territorium, bonuser og kriger, men med en helt ny mekanisme for å kjempe om de. Maktkriger/maktpoeng forsvinner, og det blir ikke lenger slik at XP ranket direkte avgjør hvor bra familien gjør det.

Detaljene er ikke bestemt enda, men noen eksempler på mulige bonuser er: Ekstra XP, lavere sannsynlighet for å bli tatt av politiet, høyere inntekt på firma, sterkere forsvar osv. Noen bonuser gjelder kanskje bare i selve byen, mens andre gjelder i alle byer.

Ønsker du at familien din skal gjøre det bra? Da må du av og til fokusere mer på familien enn ekstra XP til brukerkontoen din. Ønsker du at familien skal eie en by må du og samle sammen medlemmer til planlagte kriger, om det så er for å angripe eller forsvare.

Det er og planer om å bygge videre på familier slik at noen familier har en by de foretrekker.

Alt i alt er det mange store endringer planlagt for familier som jeg tror mange vil synes er mye morsommere enn dagens løsning.


Publisert

i

av