Rustning

Sommerendringer, del 1: Udødelighet, flyturer og konkurranse om eiendeler

Etter en sommer som så langt har vært unormalt varm for det fleste er det på tide med noen oppdateringer. Dette er bare den første bølgen med oppdateringer og flere vil komme.

Mange har kommet med gode forslag som har ført til flere av disse endringene, og som alltid så kan du sjekke ut forslag-forumet her dersom du selv har noen forslag.

Vel, la oss komme i gang med hva som er nytt eller endret! 🙂

Mulighet for å være udødelig

Dersom du er så aktiv at du når Q sitt krav om antall erfaringspoeng i løpet av uken vil du være udødelig hele neste uke.

Q setter kravet basert på aktiviteten til de ti mest aktive forrige uke, så kravet vil variere fra uke til uke.

Litt om tankene bak endringen

Har du spilt en del så har du sikkert hørt den typiske «Jeg er supergod, men det er umulig å bli best fordi jeg bare blir drept»-kommentaren. Det har alltid vært mulig å gjøre noe med ting, men mange ser ut til å ønske å spille alene. Det er garantert ikke enkelt når spillet i stor grad baserer seg på organisering og samarbeid. Men nå åpner noen nye muligheter seg opp.

Dette er også fantastisk dersom kjente spillere blir drept og folk er ute etter å drepe spilleren om og om igjen. Dette har tidligere vært umulig å gjøre noe med, med mindre en har hjelp. I stedet for å være nødt til å holde seg anonym kan en nå dra nytte av Q sin beskyttelse. Dette kombinert med utfordring av eiere av eiendeler kan gjøre ting interessant.

Mulighet for å konkurrere om eiendeler

En stor endring – i hvert fall for de som har kommet langt i spillet – er muligheten til å konkurrere om eiendeler ved å utfordre den nåværende eieren.

Konkurranse om eiendeler foregår slik:

  1. Ved å oppnå målet Q har satt for beskyttelse neste uke får du muligheten til å utfordre eiere av eiendeler som takk fra Q.
  2. Du kan velge en eiendel som ingen har konkurrert om de siste tre ukene og betale 1 milliard for å få muligheten til å kvalifisere deg. Flere brukere kan velge samme eiendel, men det er den som ranker mest den nåværende uken som får lov å utfordre eieren neste uke.
  3. Mandag kommer og dersom du var den med mest exp(av de som var kvalifisert for eiendelen) starter konkurransen mot eieren. Ble noen andre enn deg plukket ut vil ikke noe skje for din del, men milliarden du betalte vil være tapt.
  4. Dersom du i løpet av uken skaffer mer exp enn eieren vil du motta eiendelen og alt som ble betalt for kvalifisering forrige uke. Dersom du ikke klarer det beholder den nåværende eieren eiendelen og mottar pengene.

Exp fra drap og salg av medaljer vil ikke bli tatt med i beregningene og du kan hele tiden følge med på hvor langt foran eller bak du ligger eieren(eller utfordreren) her.

Kom gjerne med tilbakemeldinger og si i fra dersom du skulle komme over en feil.

Litt om årsaken og tankene bak endringen

Eiendeler er en stor ting å ha i spillet siden de er tett integrert med funksjonaliteten i spillet og har en fortjeneste som bare begrenses av antall aktive spillere.

Mange av eiendelene gir en svært høy inntekt uten at eieren trenger å gjøre noe. Dette er problematisk av flere grunner.

De som sitter med eiendeler har som regel gjort det bra i spillet fra før av og er godt etablert. Når en først har fått tak i en eiendel kan en ofte slutte å spille aktivt men likevel motta unormalt mye penger som kan brukes til f.eks. beskyttelse eller angrep. Dette gjør det veldig vanskelig for andre å gjøre noe med saken, selv om de er veldig aktive.

Det er mest sannsynlig ikke noe mange tenker over, men det er en stor andel eiere som bare er innom for å hente ut penger og ikke har utført kriminalitet så mye som en gang den siste måneden. Det var jo ikke uten grunn at vi tidligere måtte innføre en regel om at eiere i det minste måtte logge på en gang i blant for å ikke miste eiendelen.

Med denne endringen vil de som over lengre tid ikke spiller aktivt miste eiendelen, men den som skal ta over eiendelen må selv være veldig aktiv og gjøre seg fortjent til det.

Kombinert med muligheten for beskyttelse fra Q(udødelighet) åpner dette opp for noen interessante måter å spille på.

Variabel pris for å fly

Flyplassen har som eiendel følt seg litt utenfor. Hovedinntekten ville ha vært folk som bruker privatfly, men det har ikke vært noen gode grunner til å bruke privatfly for folk flest. Ved å endre og i snitt drastisk øke prisen for å fly vil flyplassene bli ganske attraktive.

Prisen varierer nå veldig og er lavere for de med veldig lav rank og øker etter hvert som du ranker. Noen millioner for å fly vil nå være helt normalt.

Fordelingen av inntekt er også endret på flyplassen. Dersom privatfly ikke blir brukt vil eieren sitte igjen med 50 % av det brukte beløpet. Blir privatfly brukt vil eieren sitte igjen med 80 %. Her gjelder det altså for eiere å finne ut hva en burde sette prisen på privatfly til for å maksimere fortjenesten.

Husk på å alltid ha litt penger til å fly slik at du ikke må slite i en by med høyt politinivå. Firma gjør det enkelt å sørge for at en har penger til å fly hver time, men salg av biler fungerer også bra.

Endret rekkefølge i menyene

Dette er nok den mest kontroversielle endringen for mange, men rekkefølgen og plasseringen på ting i menyen er nå forbedret. Det er nok plagsomt i starten, men en vil vende seg til det. Fordelen er at du nå slipper å flytte musen like langt eller scolle like ofte i menyen på mobil.

Andre endringer

Det er og en rekke mindre endringer som vil komme med denne oppdateringen.

  • For bruker flest vil det på profilen stå når brukeren ble drept.
  • Redusert ventetid på organisert krim til 1 time og 50 minuter fra to timer slik du enklere kan utføre f.eks. kl xx:30 hver andre time.
  • Et lite skjult fengsel-triks for de på mobil: Klikk på bildet i fengselet for å oppdatere siden raskt og enkelt.

Én kommentar til «Sommerendringer, del 1: Udødelighet, flyturer og konkurranse om eiendeler»

Det er stengt for kommentarer.